Blog cikkeink

Most akkor mosható vagy nem otthon a paplan, párna?

Norbert
2020.03.17 06:30
Most akkor mosható vagy nem otthon a paplan, párna?

Sok helyen azt mondják, hogy mosható, de biztos érdemes bevállalni?

Szeretnénk leszögezni, hogy amit most leírunk, természetesen tesztek alapján fogalmaztuk meg! Igen, kimostuk a paplant is és a párnát is mosógépben! Hát nem teljesen jött össze, minden esetben....

Több oldal is hirdeti, hogy az általa forgalmazott paplanok, párnák otthon moshatók 30-60 oC-on! Mi nem reklámozunk ilyet, mert NEM JAVASOLJUK, tudunk más alternatívát erre a funkcióra! Azonban volt olyan termék, amelynél sikerült a mosás és az ezt követő szárítás is! De ezek mind olyan termékek voltak, amelyekben kevés volt a töltet, tehát nyári vagy 4 évszakos paplanok! Ettől függetlenül féltünk, hogy az angin anyaga hogyan viseli a mosást?!

Mégsem voltunk felhőtlen boldogok, mert hiába a szárítógép, még így is találtunk olyan részeket a paplanban, ahol nem száradt ki tökéletesen a toll! És, hogy ilyenkor mi fog történni? Hát sajnos rossz hír, de a paplanban lévő toll elkezd szagos lenni, amivel nagyon nehéz mit kezdeni! Ha ezt időben észre fogjuk venni, akkor érdemes a levegőn megszellőztetni és a tollat széthúzogatni a kazettákban, vagy szétrázni a párnában! 

Tudni kell, hogy a paplanokat általában 8-10 évre tervezzük, ami nem jelenti azt, hogy korábban tiszításra szorul, de egy kis szellőztetéssel sokat segíthetünk a toll, pehely tisztántartásában! Ami FONTOS, hogy ezek után sem kell lemondani a paplanról és kidobni, hiszen van már olyan eljárás, amely szerint a tollat kimossák és új paplant készítenek belőle, és mindez töredék áron jön ki az új pehelypaplanhoz képes, ugyanakkor teljesen új lesz belőle, mintha újat vásároltunk volna!

Ha mégis bevállaljuk a mosást otthon, mindenképp arra kell törekedni, hogy szárítógép után további szellőztetés legyen és jól nézzük át a paplan kazettáit és rázzuk szét, ha nedves még! A párnánál ugyanígy, fontos, hogy át legyen mozgatva! Ha közepében a toll vizes marad, előbb-utóbb adtunk egy pofont a kísérletünknek! Hangsúlyozzuk, mi NEM JAVASOLJUK féltve a mosógépet is, hiszen ha toll kerül a rendszerbe, az is kuka lesz! BÍZZUK SZAKEMBERRE! - Ha pedig így jártunk, akkor érdemes mielőbb egy erre szakosodott tisztítót választani, ahol kiszedik a tollat és azt külön lekezelik, majd új külsőt kap! Ez legbiztosabb, ha szaküzletre bízzuk!

Higgye le mindenki, nem éri meg a drága paplanunkat kockáztatni, ha erre van biztos megoldás!

NÉZZEN SZÉT PAPLANJAINK KÖZÖTT ÉS PÁRNÁINK KÖZÖTT!

Keresse a termékek között nyári, 4 évszakos, téli paplanjainkat vagy kicsi, fél, vagy épp nagypárnáinkat többféle méretben!