Félpárnák (többféle méretben)

Mit jelent a felespárna és mekkora méretű?

Ezen az oldalon tudja kiválasztani az Önhöz legközelebb álló félpárna pehely és toll töltetét, a termék leírásában részletesen olvashat, a pehely és toll arányok összetételéről! 

Felespárna természetesen a méretből adódik! Nálunk legelterjedtebb méret az 50 x 70 vagy 50 x 60 (IKEA)! Nálunk a Pehely és Álomnál igyekszünk mindél több méretet kínálni, hiszen, ezen kívül még nagyon sokféle méret létezik!

Gyakorlatilag szabványos méretű párna keresztbe belefér egy nagypárna huzatba, így akár meg lehet oldani azt is, hogy a huzatokat ne kelljen átszabni. Hiszen a nagypárna mérete 70 x 90, így a 70 centiméter széles félpárna könnyen elfér a nagy huzatába, a kimaradó részt pedig kényelmesen vissza lehet önmagába hajtani!

Nézet:
Sorrend:

Honnan a félpárna mérete?

Elterjedt mondás, hogy angol párna, hiszen egyfajta ott ismert méretről beszélünk, ami egyre közkedveltebb Magyarországon is! Nem foglal akkora helyet, kényelmes, és praktikus! Ha belegondolunk a nagypárnán való alvásnál sem érünk fel a párna tetejéig, javarészt inkább az alja felé van fejünk! Ebben az esetben pedig középre kerül a fej. Természetesen nagyon sokan szeretik a hagyományos nagypárnát, senkit szeretnénk megtéveszteni, elbizonytalanítani! Kinek melyik jön be...

 

Felespárnához huzatot

Sajnos a legnagyobb gondot sokszor a hozzá kapható huzatok jelentik, hiszen a garnitúrák többségében még a hagyományos nagypárna huzata található meg. Külfödről behozott garnitúráknál jellemzően már gyakrabban előfordul!

Nálunk is sajnos ez a helyzet, próbálunk kompenzálni, hogy szólóban találunk hozzá huzatot, úgyhogy a termék váráslása után, érdemes a felespárna huzatok között is szétnézni!