Félpárnák (többféle méretben)

Mit jelent a felespárna?

Felespárna természetesen a méretből adódik! Nálunk legelterjedtebb méret az 50 x 70 vagy 50 x 60 (IKEA)! Nálunk a Pehely és Álomnál igyekszünk mindél több méretet kínálni, hiszen, ezen kívül még nagyon sokféle méret létezik!

Gyakorlatilag ez a párna keresztbe belefér egy nagypárna huzatba, így akár meg lehet oldani azt is, hogy a huzatokat ne kelljen átszabni. Hiszen a nagypárna mérete 70 x 90, így a 70 centiméter széles felespárna, belefér a nagy huzatába, a kimaradó részt pedig kényelmesen vissza lehet az anyag közé hajtani!

Nézet:
Sorrend:

Honnan a párna mérete?

Elterjedt mondás, hogy angol párna, hiszen egyfajta ott ismert méretről beszélünk, ami egyre közkedveltebb Magyarországon is! Nem foglal akkora helyet, kényelmes, és praktikus! Ha belegondolunk a nagypárnán való alvásnál sem érünk fel a párna tetejéig, javarészt inkább az alja felé van fejünk! Ebben az esetben pedig középre kerül a fej. Természetesen nagyon sokan szeretik a hagyományos nagypárnát, senkit szeretnénk megtéveszteni, elbizonytalanítani! Kinek melyik jön be...

 

Felespárnához huzatot

Sajnos a legnagyobb gondot sokszor a hozzá kapható huzatok jelentik, hiszen a garnitúrák többségében még a hagyományos nagypárna huzata található meg. Külfödről behozott garnitúráknál jellemzően már gyakrabban előfordul!

Nálunk is sajnos ez a helyzet, próbálunk kompenzálni, hogy szólóban találunk hozzá huzatot, úgyhogy a termék váráslása után, érdemes a felespárna huzatok között is szétnézni!