Pehelyből készült paplanok egyenesen gyártótól

Gyártási technológiánk közel megegyzik a piacon kapható legtöbb paplan készítésének folyamatával. Mi is az egyik legmodernebb, úgynevezett stégfalas (köztes fallal elválasztott) paplanokat használjuk kazettás elrendezésben.

Ez azt jelenti, hogy a paplan nem átvarrott, hanem van egy a saját anyagjából készített falrendszer a belsejében, aminek előnye, hogy a varrások mentén nem szorul ki a toll nagy mértékben, vagyis lényegesen kisebb a hidegzónák kialakulása! Emiatt a paplan meleg komfort érzete sokkal nagyobb! Kicsit nehezebb az elkészítése, de hosszútávon ez a legjobb és legtartósabb!

Pehely paplan gyártótól

A toll és pehely minden esetben mosott, steril toll, amely lényege, hogy a feldolgozásnál a tollat ÖKO mosószeres rendszerben lemossuk és azt 130 oC-on szárítjuk meg! Csak ezután kerül sor a toll szétválogatására!

A toll-pehely arányok azt jelentik, hogy 1 kg tollhoz viszonyítva mennyi a pehely és mennyi a toll! Tehát mondjuk 56% pehelytartalom esetén 56% pehely és 44% apró toll összetételt kell érteni!

Amit érdemes tudni a pehelyről, hogy szakmailag szoktuk 90% pehelynek mondani a valódi pelyhet, mert az osztályozás során a micro szálú tollak is belekerülhetnek a pehely közé, amit szabad szemmel nem is biztos, hogy látunk, de laborban kimutatható! Ezért nem szoktunk 100% pehely elnevezést alkalmazi, de valójában ez az "igazi pehely"! 

Kellemes vásárlást kívánunk, reméljük segítségére lehettünk!