Gyerekpaplanok

Gyerekeink kedvence lehet a gyerekpaplan

Elsősorban 2-3 éves kortól szoktuk ajánlani, és egészen 7-8 éves korig, mire már kinövi gyerekünk! Onnantól már a felnőtt paplant érdemes választani. A gyerekeknek tervezett paplan kimondottan az ő méretükhöz lett készítve, már nagyon régóta elterjedt családok köreiben! Magyarországon hagyományosnak számító 90 x 130 méret az standard változat! Pehelytartalma válaszható és itt is igaz az, hogy minél pelyhesebb, annál melegebb érzetet ad! Ha túl nagy paplan a kicsinek, érdemes előtte keresztbe használni, így kevésbé forog ki alóla reggelre, ugyanakkor adni fogja, hogy később már hosszabb oldallal kell betakarni.

Lentebb írunk az egyéb változatokról is néhány szóban!

nyári paplan
téli paplan
Szűrés törlése

Miért szeretik sokan a gyerek pehelypaplanokat?

Gyerekek is szeretnek ragaszkodni dolgokhoz, sőt talán ők jobban! Ha megszeretik a pehelypaplant, akkor minden este ezzel fog takarózni, és nyárra alig tudjuk elválasztani tőle! Természetesen vannak nyári gyerekváltozatok, amelyek ugyanúgy picivel sűrűbb kazettákra vannak osztva, hogy a lényegesen kevesebb mennyiségű tollat vagy pelyhet egyenletesen tudja tartani!

Így talán egyszerűen tudunk egy titkos cserét végrehajtani, amikor váltásra kerül a sor! Egyszerűen kicseréljük a huzatban és ugyanúgy adjuk takaróként, bízva, hogy nem veszi észre a különbséget!

Gyerek vagy ifjúsági, esetleg már felnőtt változat?

Érdekesség, hogy van egy ifjúsági paplanméret 110 x 150-es méretben, annyira nem elterjedt nálunk! Ha mégis ilyenre vágyik, keressen bennünket és elkészítjük! Egyetlen hátránya, hogy nehéz rá huzatot kapni, azt lehet érdemes varrónőnkkel készíttetni!

Ha kinövik a kispaplant, érdemes mindjárt a felnőttre váltani, hiszen azt is lehet keresztbe használni, majd, amikor hirtelen nő a gyerekünk tizenévesen, már sima felnőttpaplanként is tökéletesen funkcionál! Ugyanakkor huzatot is szinte bárhol kapunk arra a méretre!

Melyik paplanhuzat kell a gyerek méretű paplanokra?

A 90 x 130 paplanhoz a kereskedelmi forgalomban is kapható 90 x 140 méretű kisgarnitúrák kellenek! azért szokták nagyobbra hagyni a paplanhuzatot gyerekek esetében, hogy a magasság összébb húzza a széleket, így nem feszül rá a paplanunk!