Nyári töltetű gyerekpaplan

Nyáron sem kell lemondanunk gyermekeink paplanjáról

Nyári gyerek pehely vagy tollpaplanok Magyarországon annyira nem elterjedtek talán azért sem, mert ilyenkor a nagy melegben egy vékony takaró is tökéletes lehet éjszakára! Akik azonban szeretik, ha nyáron is inkább a paplant használják, azok nem szokták megbánni, ha kipróbálják.

A paplanjaink vékonysága és szellőzése nem fogható semmihez! Még a hűvösebb ébredéseknél is tökéletesen elég, hogy testünket takarja a paplan. Lentebb bővebben kifejtjük a paplan vastagságát!

Nézet:
Sorrend:

Miért érdekes a gyerekpaplan, ami pehelyből készül?

A nyári gyerekpaplanok készítésekor nagy hangsúly fektetünk a töltet minimális mennyiségére éppen azért, hogy célja nem a test melegítése, inkább a test hőjének elvezetése! A kevés töltetű paplan sűrűbb kazettázással készül mint a téli változat, itt nem 12 kazettára osztjuk azt a kevés pelyhet, hanem 20 részre! Fontos, hogy a sűrűbb kazettával minél jobban egy helyen tudjuk tartani azt a néhány száz gramm pehelymennyiséget. Azt pedig úgy lehet megvalósítani, hogy több kazettára osztjuk el azt.

Kevés töltet eredménye a vékony nyári változat

Nem teszünk így a felnőtteknél sem, csak ott mások a méretek és ebből adódóan az arányok is! A nyári gyerekpaplan magassága nem haladja meg a néhány centiméter magasságot, így biztosítva a nyáriasságát! A könnyedségéről nem is beszélve, az alig pár száz grammnyi nyári gyerekpaplan pihe-puha könnyeddséggel terül az ágyunkra és természetes alapanyagok is jellemzik. Izzadságunk a pehely és a toll képes némiképp felvenni, ezért érdemes néha-néha reggelente megszellőztetni kis időre.