Paplanok

Paplanok a legjobb választékban!

Paplan az alvás elengedhetetlen kelléke! Legyen szó tollról vagy a luxus pehelyről, de beszélhetünk egyszerű műszálasokról is! Egyik legfontosabb, hogy igyekezzünk a megfelelőt választani! A PEHELY és ÁLOM -nál mindent megteszünk, hogy a legjobbat tudjuk nyújtani! Minden toll,- és pehelypaplant magunk készítünk, végig gondosan odafigyelve, hogy a legjobbat adjuk, legyen az gyerekméret, felnőttméret!

Ha paplan mellett döntünk, érdemes a tölteteket és azok mennyiségét is szemügyre venni!

Lentebb néhány szóban próbálunk segítséget nyújtani, de a akár termékek oldalán is adunk részletes információt!


Választható méretben és színekben kínáljuk!

Dupla paplan
egyszemélyes paplan
gyerek paplan
pehelypaplan
Szűrés törlése

Paplan választása talán a töltettel kezdődik

Paplanunk a pihenésünk elengedhetetlen kelléke! Ez közérzetünket is döntően befolyásolja alvás közben, mégha erre nem is annyira figyelünk oda! Ha szerenténk többször frissen, kipihentebben ébredni, bizony oda kell figyelni melyiket is válasszuk! A Pehely és Álom igyekszik mindent a legjobb formában  készíteni, legyen szó nyári-, 4 évszakos-, vagy akár téli paplanról! Ide sorolhatjuk ugyan a műszálas termékeket is, de azokat nem mi készítjük csak megtalálható igény esetén a palettánkon! 

Elsődleges szempont, hogy egyszemélyes változatot, illetve duplát válasszunk! Talán bátran kijelenthetjük, hogy többen vannak, akik szeretnek külön takarózni, mert kellemetlen, mikor éjszaka a forgolódásunkkal lehúzzuk a másikról a paplanunk egy részét! Erre hamar képesek vagyunk felébredni! Az szimpla esetében érdemes arra figyelni, hogy mennyire vagyunk fázósak, hiszen a többféle kínálat mellett a nyáritól a téliig mindent ajánlunk! Ha nagyon fázósak vagyunk nem kérdés, hogy téli változatot válasszunk, de ha kellően szeretünk meleg közegben tartózkodni, és annyira nem is vagyunk fázósak, érdemes megnézni a 4 évszak töltetű verziót is! Hiszen ez valamelyes vékonyabb, mint a téli változata, de a nyárinál ugyanakkor vastagabb töltettel készül!

Paplan mérete, mint másodlagos szempont

A szabvány tollpaplan 140 x 200 méretű Magyarországon, ugyanakkor választható 150 x 200 (IKEA méret) vagy akár a 140 x 220 (EXTRA) méret is! Ez a termékeknél tudja kiválasztani, mint ahogy a színét is, esetleg a mintás anginból is tudunk ajánlani!

Dupla paplan esetén ugyanez a helyzet, van többféle méret, de a standard (hagyományos) nálunk 200 x 220 cm-ből áll! Ettől eltérően szokták keresni a 200 x 200, illetve a külföldön inkább ismert 220 x 240 méretű paplant! 

paplanok

Természetesen, ha egyedi elképzelése van töltetben vagy méretben, keressen bennünket bizalommal, mert minden meg tudunk valósítani, legyen az más kazettázás vagy akár méret, hossz, töltetek is variálhatók!

Nem utolsó sorban itt vannak a gyerekváltozatok, amelyek között ugyan egyfajta méretet kínálunk, szükség és igény esetén el tudunk térni más igényekre is! A tapasztalat, hogy a gyerekünk paplanját 6-7 éves kortól célszerű a felnőttre váltani, hiszen csemeténk eléri azt a magasságot, ahol a gyerekpaplan mérete már kicsinek bizonyul! Bátran ajánljuk a váltást, szinte csak 1-2 év és már a felnőtt is tökéletesen passzolni fog iskolás gyermekünkhöz!