Dupla téli paplanok

Ha igazán vastag, meleg dupla pehelypaplanra vágyik

Dupla téli paplanjaink töltetét érdemes megtekinteni! Kellően megtöltve, egy nagyon meleg takarót adunk, hogy nem fázzon alatta! A téli változatokat mindig többre töltjük, mint a legtöbb kereskedelmi forgalomban kapható kétszemélyes paplan esetében az lenni szokott! Mi sem szeretjük, ha fázunk!

Miért érdemes ekkora méret mellett dönteni?

Egy kategóriával feljebb kifejtettük, hogy miért használják sokan rosszul a dupla paplanokat! Ott írtuk róla, hogy a paplanokat keresztbe is lehet használni, mégis sokan elfordítva alszanak alatta! A 2 méter hossz általában elég szokott lenni egy áltagos magasságú embernek, ezért érdemes a 220-as oldalával kereszbe takarózni.

 

Nézet:
Sorrend:

Dupla paplan pehely, és tolltöltete

Téli paplan esetében érdemes figyelembe venni a toll, - pehely arányokat, hiszen a töltőerőben ezek jelentős szerepet játszanak! Értjük ez alatt, hogy a pehelyből 1400 grammot töltünk egy kétszemélyes téli változatba, míg a tollasabb termékből (30% pehely és 70% toll) 2200 grammot! Igen, ekkora a differencia a két töltőerő között! Ahhoz, hogy ugyanazt a vastagságot megkapjuk bizony ezt figyelembe vesszük!

De melyik téli kétszemélyest minőséget érdemes megvenni?

Ez egy nehéz kérdés! Mindig el szoktuk mondani, hogy a luxus pehelypaplant könnyedsége és finomsága miatt szeretik a legtöbben, hiszen a puha anginban a pehely nagyon könnyed és mégis nagyon meleg érzetet ad!

Tudni érdemes, hogy a pehely a legmelegebb paplan, de a kevesebb pehelytartalmú paplanok is kellően meleget tudnak adni, hiszen azok töltete arányosan változik! Itt tényleg a könnyedsége, finomsága jelenti a különbséget!

Miért a olyan drága a pehelyből készült termék?

A legegyszerűbb magyarázat, hogy rengeteg tollat kell felhasználni, hogy egy dupla méretű pehelypaplant kapjunk! Érdekességként elmonjuk, hogy hozzávetőlegesen 11-13 kg tollat kell mosni, osztályozni, kezelni 1 db 200 x 220 méretű dupla paplan előállításához. És ez csak a tollfeldolgozás eredménye, a soft angin varrása, töltése még ezután jön!