Dupla nyári paplanok

Imádott könnyed dupla méretű paplanok

Nyári dupla paplanok tényleg a nyár slágerei. Imádják, mert vékony, könnyed, jól szellőző és még természetes anyagokból is áll! Minden kétszemélyes nyári változatot jellemzően alapból sűrűbb kazettával készítünk, ami ugyan nagyobb munkaigényű, mégis így garantáljuk, hogy a kisebb mennyiségű tollat egy helyen tudja tartani! 

A sűrűbb kazetta megakadályozza, hogy a toll elvándoroljon a szélekbe, ezzel a testünkön egyenletesen tudja a hőt tárolni! Nyáron pedig egy-egy hűvösebb reggelnél ez pedig nem is árt! 

 

Nézet:
Sorrend:

Ön jól használja kétszemélyes paplanját?

Dupla paplanokat nagyon sokan rosszul használják! Vannak akik még mindig úgy terítik magukra a 200 x 220 méretű paplant, hogy annak hosszabbik oldala a lábunk felé van, pedig pont annak kell keresztirányba lennie. Így már jobban körbeéri párunkat és bennünket is, ugyanakkor nem húzgáljuk le egymásról éjszaka! A rövidebb 2 méteres oldala a lábunk felé van, mint az egyszemélyes paplan esetében, ami ugyebár 140 x 200-as meretű!

Nyári hőségben fontos lehet testünk hűtése

A toll és pehely képes arra, hogy párát vegyen fel, vagy adjon le! Úgymond "lélegzik". A meleg test hőelvezetése egyik legfontosabb! Ellentétben a műszálas takarókkal, amik általában zárják a hőt, a pehelypaplanok éppen felveszik, ezért is fontos, hogy néha szellőztessük meg a paplanunkat, hogy az éjszakai páratartalmat le tudja adni a szellőzés során!

Nyári dupla takaró vastagsága

A töltetüket kellően vékonyság jellemzi, legyen az tollal vagy pehellyel töltve! Gyakorlatilag közel fele akkor mennyiséget tettünk a nyári változatokba, mint a télibe, ugyanakkor a kazetták többszörözése megoldja, hogy a kevés mennyiség mégis a pehelypaplan érzetét adják vissza!