Gyerek paplanok

Pehelypaplanok kicsiknek

Gyerek paplanokat leginkább 2-3 éves kortól ajánljuk használatra, azért is, mert a gyerekünk "szobatisztasága" miatt is ez a kor az, amikor kevesebb baleset érheti a paplant. A paplanok életkora, ha nem történik baj, akkor gyakorlatilag képes végig elkísérni gyerekünk téli éjszakáit, nyári paplan esetén a fülledt, meleg éjszakákat.

Meddig ajánlott a gyerektakaró használata?

Azt szoktuk mondani, hogy általában 7-8 éves korukra érik el azt a magasságot, amikor már érdemes lehet nagy felnőtt paplanra váltani. Mégha a nagy paplan (140x200) túl nagy is, akkor is tudjuk keresztbe használni, később pedig csak fordítani kell rajta. Természetesen ez gyerekfüggő is, hiszen nem minden gyerek 130 cm 7 évesen, vannak korábban növő vagy éppen lassabban fejlődő gyerekek.

Nézet:
Sorrend:

Téli vagy nyári paplant válasszunk?

Természetesen a tél gyerekpaplan nagyon meleg nyáron, nem célszerű használni, hacsak klímával nagyon hűtjük a szobát! Azonban nyáron a sima egyszerű takaró is sokunknak megteszi. Vannak, akik viszont szeretnek téli-nyári váltás takarót használni, ők szoktak beruházni nyári pehelypaplanra is, ahol tavasszal egyszerűen csak cseréljük a téli változatunkat.

A gyerekek paplanjának töltetekor tudunk választani tiszta pehelyből vagy valamennyire tollasabb termékek közül is. A választás minden esetben ugyanazt a célt szolgálja, hogy melegen tartson. Ha nagyon fázósak vagyunk, akkor inkább a pehelypaplant érdemes választani. Azért vegyük figyelembe a lakásunk fűtöttségét is.