Gyerek kispárna töltött

Gyerek kispárna lapos töltettel

Az itt található gyerek kispárnák lényege, hogy a töltetet igyekeztünk a kisgyerekek fejéhez alakítani! Itt nem szempont, hogy magasan tartsa a gyerek fejét, inkább az, hogy legyen valami alváskor alatta. Kisgyerekek esetében (néhány évesen) nem a legjobb megemelni a fejet, ezzel a nyakat némiképp megfeszítve! Ezek a kispárnák minimális töltettel rendelkeznek, a felnőtt párnákhoz viszonyítva kb. 1/4 - 1/3 részét teszik ki! 

Mi a különbség a felnőtt és ovis kispárna között?

Óriási különbségre nem kell gondolni, hiszen a párna külseje ugyanaz! Választható méretektől eltekintve a töltet általában 100 gramm, ami egy normál 40 x 50 mérethez van kialakítva! Természetesen más méret arányában a töltetek változnak.

Ezzel szemben a felnőtt kispárnák esetében minőségtől függően 250 - 400 gramm egy kispárna töltete! Egy ekkora anyagban ez lényegi változást eredményez a keménységet illetően!

Van lehetőség nem csak pehellyel töltött kipárnát, hanem akár műszálgolyós töltetűt is választani! 

Nézet:
Sorrend:

Mikortól ajánljuk a kicsiknek a párna használatát?!

Sokszor jön kérdés, ugyanakkor nem vagyunk a komolyabb szakértők, orvosokkal is beszélgettünk már a témáról! Leginkább az ovis párnákat inkább 2-3 éves kortól javallott használni, mint ahogyan a gyerek pehelypaplanokat is ezen kor felett szokták ajánlani! Nem véletlen az elnevezése az ovis párnának, hiszen óvodás korban már tökéletesen kiszolgálja igényeinket alváskor!