Blog cikkeink

Eljött a nyári paplanok ideje

Norbert
2021.05.22 07:00
Eljött a nyári paplanok ideje

2021-ben is csak megérkezett a nyár!

Csak néhány szó a nyári paplanokról és változatairól

Itt a nyári paplanok ideje! Érdemes hónapokba gondolkodni!

Érdemes nem csak a ruhatárunkban, de az ágyneműink között is rendet tenni! Leginkább ilyenkor a paplanra kerül a legnagyobb figyelem! Téli paplanjainkat mielőtt eltesszük, érdemes megszellőztetni és olyan csomagolásban betenni az ágynemű tartóba, amely valamelyest szellőzik! Persze a legjobb az lenne, ha nem kerülnek nylon csomagolásba, hiszen a toll és a pehely szellőzik (lélegzik)! Ez annyit jelent, hogy a levegő páratarlmából képes felvennni (dagad) vagy éppen leadni (apad).

Melyik a legjobb nyári paplan! Nyári paplan

Ha veszünk egy mondjuk egy 90% pehelypaplant, amiben gyakorlatilag csak pehely van, akkor azonnal mondhatjuk, hogy a legértékesebb paplannak rendelkezünk! A pehely a libákról nyert legértékesebb rész, hiszen nagyon kevés mennyiségben van jelen az állaton, csak a mellkasi részén lelhető fel!

Ugyanakkor elmondhatjuk, hogy a pehelybiztos anyaghuzatról is érdemes pár szót ejtenünk! A angin, ahogyan sokan ismerik valójában egy rendkívül sűrű 100% pamut huzatból készült anyag, amit a sűrűsége miatt leginkább erre a célra gyártanak, hogy a tollat, pelyhet tartani tudják! A nálunk készült paplanok kazettásak, ami azt jelenti, hogy a töltetet kazettás fakkokba töltjük, ami le van tűzve egy köztes fallal, így onnan a pehely már nem fog elmozdulni! Ezáltal a paplan komfortérzete jelentősen megnő, hiszen egyenletesen tart, egyformán szellőzik! És persze 100% természetes minden téren!

Vannak más töltetű paplanok is, csak néhány szóban említsük őket, hiszen nem biztos, hogy mindeki a pehely vagy toll szerelmese!

Bambusz paplan, párnaBambusz: előnye, hogy antibakteriális, mosható, üreges struktúrával kialakított, ezért rendkívül jó szellőző, így kevésbé izzadunk bele. Szokták keverni más anyagokkal, például műszállal. Ennek előnyére válik, hogy szabályozható a paplanok, párnák formatartósságuk és puhaságuk! Elmondhatjuk, hogy környezettudatos anyagokat használunk!

Vadselyem: A tenyésztett selyemlepke hernyójának selymén kívül a textilipar egyes vadon élő lepkefajok hernyóinak gubószálait, az ún. vadselymet is felhasználja. Ez a szabadban gyűjtött szál rendkívül tartós és rugalmas. Vadselyem töltetű termékek erősen nedvszívó, nedvesség elvezető, nagyon jól szellőző, antisztatikus paplanok, természetes, komfortos, kellemes alváskörülményeket biztosítanak. A selyem természeténél fogva hipoallergén, mentes a poratkáktól.Meleg nyári éjszakákon pihentető alvást biztosít. (forrás: Billerbeck)

Pamut: Talán a legismertebb anyag, amivel az emberiség találkozik. Kiváló nedszívó, tartós, szellős és rugalmas. Ideális érzékeny bőrűeknek, hiszen bőrbarát anyag! Legtöbb ruhatermék alapanyag is!Len paplan

Len: Csak néhány szót ejtsünk még a lenről, hiszen ez az anyag is remek nedvességfelvevő, párát elvezető, gyorsan száradó képességű anyag! Tapintását tekintve hűvös érzetű, ezért nyáron testünket nagyszerűen tudja kellően szárazon tudja tartani, nehezebben izzadunk bele! Antibakteriális hatása miatt többféle termék készíthető belőle, használja teljes egészében a textilipar is, így paplant is készítenek belőle!

Mi maraduk a toll és pehelypaplannál!

Ezek között is vannak lehetőségek:

https://pehelyesalom.hu/nyari-egyszemelyes-dupla-paplanok