Blog cikkeink

Új év, de van, ami generációk óta nem változik

Norbert
2022.01.02 14:40
Új év, de van, ami generációk óta nem változik

Már nagyszüleink is tudták, hogy mi a jó nekünk, de ők másképp csinálták!

Hogyan készül a pehelypaplan?

A Pehely és Álom családi vállalkozásunk nem csak egyszerű paplanokat, párnákat kínál, hanem egyre egészségesebb és komplexebb alvást is! 

Miről beszélünk?Brokát paplan készítés

Generációk nőttek fel azon, hogy háznál tartott háziállatok, többek között liba és kacsa tollát érvről évre megtépték, majd anginba töltve kiszárították és egyszerűen aludtak benne! Egyszerűek voltak, nem gondolták túl az alvást, jellemzően nagy dunnák, párnák voltak szinte minden háztartásban! Nem történik különösebb előkészület, poros toll nem volt mérvadó, hiszen a célt szolgálta! Nem csoda, ha valaki tollallergiában szenvedett ezek után!

De mi változott az évtizedek alatt?

Finomság, puhaság, melegség! Ha röviden kell jellemeznünk! Ugyanakkor az Ökológiai egyensúly fenntartása is, ahol a régi tollak újrahasznosítása is teret nyert azóta, hiszen van lehetőség a régi párnákból is újat készíteni! Ezek a gyártástechnológiák nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a tollakat gyönyörűen tudjuk mosni, osztályozni, finomítani!

Nagymama paplanjaDe mégis, hogyan lesz a pehelypaplan?

Az előkészített nyers, mosatlan tollat legtöbb esetben mosással vagy a tollosztályozással indítják! A mosás során a tollat vizes rendszerű speciális mosórendszerben lemossák, öblítik, majd szárítják! Az osztályozásnál van lehetőség a tollat különböző méretben szétosztályozni, mint például nagy toll, apró toll, pehely! Természetesen szakmailag összetettebb a helyzet, de lényegében ez történik! 

A pehely (amiben nem találunk tollszáras tollat, csak gömb pihe) ilyenkor külön használható töltésre, ezekből készülnek a pehelypaplanjaink is! Korábbi cikkeinkben már szót ejtettünk miért drága a pehely önmagában, ott elmondtuk, hogy 1 kg pehelyrész előállításához nagyon sok tollat kell feldolgozni, amit mosunk, osztályozunk, ez akár 7-8 kg tollat is jelenthet. Ebből mindössze csak ennyire kevés pehely nyerhető ki! Tehát nagyon nagy a háttérköltsége, ugyanakkor ez a legértékesebb, legmelegebb része a paplanoknak!

Mi történik a tollal, ha a pelyhet kiszedjük?

Általában ilyenkor jön a további munkafolyamat, hiszen az apró tollat tovább osztályozzuk, és az abból keletkező részeket pehellyel keverik fel, hogy kellemes puha paplant, párnát kapjunk! Ezek a tollak kiválóak ugyanúgy minden célra! Ezek a tollak általában a 30 - 56 - 76%-os pehelytartalmú tollak, ahol a százalék a pehelynek a tartalmára utal!Pehely és Álom paplan

A párnákba inkább ezekből a tollakból szoktunk tölteni, mert így jobban szellőzik a fejünk alatt! A keverés által elérjük, hogy a drága pehelypaplan alternatívák mindenki számára elérhető legyen, hiszen melegségre közel tudják ugyanazt nyújtani, hátrányként inkább a töltet mennyisége, amit felhoznánk, mert ezekből a tollakból valamivel többet kell betölteni, hogy az adott vastagságot megkapjuk!

 

LEVÁSÁROLHATÓ PONTOK GYŰJTÉSÉRŐL ÉS FELHASZNÁLÁSÁRÓL!


Regisztrálj, vásárolj nálunk és mi értékes, levásárolható pontokkal jutalmazunk a vásárlások után!

Miért érdemes nálunk regisztrálni?

  • minden vásárlással értékes pontokhoz juthatsz, melyeket szabadon felhasználhatsz további vásárlásra
  • Jelenleg alapesetben a termékek után 4% kedvezményt adunk a vásárlás után, az akciós termékre 2% -ot írunk jóvá!
  • díjazzuk vevőink hűségét, ezért ne lepődj meg, ha véletlenül kamatoztatjuk a pontjaid, vagy tartunk pontgyűjtő akciókat, hogy ezzel is segítsünk egy-egy termékhez közelebb kerülj
  • alkalomszerűen különböző nyereményjátékokat indítunk azok között, akik regisztrálva vannak nálunk
  • Kövess minket facebookon, hogy ott is szoktunk pontokért játékot indítani! 
  • Különleges alkalmakkor ingyenes szállítással kedveskedük
  • Akcióink keretében néha dupla vagy akár többszörös pontokat is kaphat
  • A lejáratról és levásárolható összegről időnként értesítést küldünk, tájékoztatóként, amely nem hírlevél része! Fontos, hogy pontos és használható e-mail címet adjon meg! Bizonyos levelek (citromail, invitel, indamail, néha egyedi...) nem mindig érnek célba a rendszerek elvavultsága miatt, érdemes gmail, freemail címeket használni!

A pontrendszer változtatás jogát fenntartjuk!

FONTOS, HOGY A NÁLUNK MEGSZERZETT PONTOKAT A VÁSÁRLÁSTÓL SZÁMÍTOTT 1 ÉVIG (365 nap) VAN LEHETŐSÉG FELHASZNÁLNI A WEBÁRUHÁZUNKBAN!

A PONTOK, MELYEK LEVÁSÁROHATÓ FORINTOT ÉRNEK, KIZÁRÓLAG ÚJABB VÁSÁRLÁS SORÁN HASZNÁLHATÓ FEL CSAK WEBÁRUHÁZUNKBAN, MÁS FORMÁBAN NEM FOGADJUK EL!

1 éven belül fel nem használt pontok elvesznek!