cikkek

Mitől olyan drága a pehelypaplan?

Norbert
2020.09.25 04:49
Mitől olyan drága a pehelypaplan?

Tudod, hogy 1 kg pehely előállításához mennyi toll kell?

Remekül mutatja ez a régi autó!

Jó a kérdés?!

Talán a legtöbben most azt próbálják szemléltetni, hogy tényleg miért kerül olyan sokba, mikor a használt tollat meg pici pénzért vásárolják fel? Na, de menjünk elébe!

Miből gondolod, hogy az új paplan régi, használt tollból készül! Olyan ez, mint az autó, amikor kihozod a szalonból és beállsz a garázsba vele monjuk 5 évig és nem használod! Mi történik? Az autó értékét veszti, hiába a Zéró kilóméter, attól azt az autót használtként lehet értékesíteni, méghozzá töredék áron az újhoz képest!

A használt toll legtöbbször attól olcsó, hogy már valamilyen formában nem új, hiába újszerű az állapota! De térjünk vissza a témánkra!

Egy paplan elkészítéséhez picit több összetevőre van szükség! Érdekességként 1 kg pehely előállításához legalább 6 kg tollat kell feldolgozni! Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ezt a mennyiséget mind-mind lemosni, szárítani, utána kiosztályozni a pelyhet belőle, és ez a mennyiség még csak 1 db paplan előállításához elegendő! Az új toll ára drasztikusan magas áron van!

Tehát a felvásárlást követően jönnek:

  • mosás, szárítás összege
  • osztályozás
  • angin költsége, paplan alapanyaga
  • szabás, varrás költsége
  • töltés díja
  • munkabér, rezsi, csomagolás, szállítás.....

És szeretnénk pici hasznot is rátenni, hisz még ott vannak a boltok, ahol további költségek merülnek fel! A termékek eladási ára a végére tényleg az egekbe szökik! 

paplanka.jpg

Nézzük mit adunk cserébe! Egy olyan terméket, amely természetes, tiszta, puha, finom érzetet ad, rendkívül meleg és könnyű! Olyan terméket, amely emberek kezei készítettek, varrtak, töltöttek

Ez az igazi pehelypaplan története!

Termék, amit ha szerencsés vagy, gyártótól vásárolhatsz meg féláron, mint egy viszonteladó kínál! Légy résen, mert nem minden pehelypaplan valódi pehelypaplan!

Fontos, hogy megbízható helyről vásárolj és a cimkén legalább 90% pehelytartalom szerepeljen!

Remélem tetszett a cikk, oszd meg!

Érdekel ilyen termék?

Egyszemélyes igazi pehelypaplan vagy nyári változatban de akár 4 évszak töltettel is kérheted

Dupla méretben pedig itt 

Köszönöm, hogy elolvastad!

Norbert