Blog cikkeink

Néhány apró trükk ami segíthet a kánikula alvásban

Norbert
2021.07.21 17:33
Néhány apró trükk ami segíthet a kánikula alvásban

Ezekkel a tanácsokkal tudunk segíteni, igaz nem tudunk csodát művelni, de mutatunk praktikákat!

Forró, izzasztó nyári éjszakák! Mi jut eszünkbe róla? 

Ezzel a néhány tanáccsal segíteni tudunk, de megoldani a problémát teljesen nem! Persze a klímához hozzászoktunk az évek alatt és ez a legegyszerűbb módja, azonban óvatosan vele, lentebb rátérünk miért!

 1. Talán a legfontosabb, hogy igyunk lefekvés előtt is egy nagy pohár vizet! Ilyenkor a nagy párologtatás miatt akár liternyi vizet is képesek vagyunk veszíteni éjszaka! Ne hagyjuk, hogy a testünk szenvedjen a kiszáradástól, töltsük fel vízzel!Víz a legfontosabb
 2. Kora reggeli szellőztetés (nagyon fontos)!

  Minden évben felhívják a figyelmet a korai hűvösebb levegő szellőztetésére és a napközbeni árnyékolás jelentőségére! Lakás fekvésétől függően, ahogy közeledik a hőség, érdemes mielőbb sötétíteni, redőnyöket leengedni!

 3. Páramentesítő készülék alkalmazás! Akik nem bírják a klímát, azoknak nagy előnyükre lehet a páramentesítő! Egy ilyen készülék akár több liter vizet is képes kiszűrni a környezetünkből! Főleg nagy előnye van nyári esőzés után, amikor a levegő rendkívül magas páratartalommal bír!
 4. Tusolás, mosakodás, nedves, hűsítő törölköző alkalmazása.

  Azt gondolnánk, hogy a hideg víz a legjobb megoldás a melegre, de otthon ez nem feltétlenül igaz! Néha a langyos vagy esetleg a kellemesen meleg vízzel nagyobb hatást érünk el, mert a testünk a hideg hatására inkább kezd el hőt termelni, ami miatt újra könnyen melegünk lehet! Néha egy jó kis mosakodás is kiváló lehet vagy egy nedves törölköző nyakunkba helyezése! Tény, hogy munkahelyen ez nem a legelőnyösebb dolog, nem mindenhol tehetjük meg, viszont ezzel is könnyebben győzünk a meleg felett!Tusolás nyáron

 5. Ezt csak idesoroltuk, mert érdekes lehet!

  A házunk, lakásunk hőszigetélére is érdemes kis figyelmet fordítani! Ha hőkamerával megnéznénk a falainkat, könnyen kiderülne, hogy bizony esetleg vannak hőhidak a lakásunk falain! Ez mondjuk télen is érdekes lehet, mert ahol a meleg, ott a hideg is megjelenik! Nem feltétlen a falakra, mint inkább a nyílászárókra is érdemes fókuszálni!

 6. Langyos, meleg ital érdekessége. 

  Sokan azt, hiszik hogy a hideg jégkásákat, jeges italokat fogyasztani a legjobb ebben a hőségben! És természetesen jobban is esnek, azonban ez csak ideig óráig tart, hiszen bebizonyosodott már, hogy a meleg, langyos italok arra késztetik a testet, hogy lehűtse magát. A citrus félék, teafélék fogyasztása jó választás ilyenkor!Ital nyáron

 7. Étkezés fontossága.

  Mi magyarok szeretünk enni, azonban a könnyű étkezésre kell helyezni a hangsúlyt, zöldségleves, saláták kiváló ételek ilyenkor! Igaz, hogy melegben kevésbé kívánja a testünk is az ételeket! A könnyen emészthető ételekkel még jót is teszünk szervezetünkben! Fogyasszunk rengetek zöldséget, szezonális gyümölcsöt, sok folyadékot!

 8. Vigyázzunk a klímával!

  A klíma szinte már legtöbb háztartásban jelen van, de vigyázni kell a hány fokra állítjuk azt. A kinti melegről hirtelen 10 fokkal hidegebb helyiségbe érve nagyon könnyen megfázáshoz vezet! A drasztikus hőingadozás nem tesz jót senkinek! Ugyanakkor a klíma fertőtlenítéséről sem szabad megfeledkezni, évente célszerű gombaölővel kifújni és a szűrőket minden évben első használat előtt kitakarítani! A ventillátor irányára is oda kell figyelni, ne állítsuk magunkra! A klímával hűtött helyeken egyébkén nagyon fontos, hogy szellőztessünk is, hogy a friss oxigén is kerüljön a helyiségbe!Klíma használata

 9. Már korábban említettük, hogy víz, víz, folyadék!

  Jobbat nem is tehetünk szervezetünkkel, mint folyamatosan hidratáljuk! Az ajánlott mennyiség ugyan 20 testsúlykilógrammonként 1 liter, kicsit nehéz tartani, de talán egyszerűbb, ha óránként megiszunk egy pohár vizet! Készítsük ki, mindig legyen szem előtt és nem fogjuk elfeledni! Sőt ilyenkor az ember mondjuk irodában késztetést érez arra, hogy folyamatosan kortyolgasson. Itt szintén érdemes teát, lehetőleg cukormentesen fogyasztani.

 10. Van még egy trükk, azonban nem gondolnánk, hogy ez kiváló, ha becsapjuk az agyunkat!

  Téli fotók nézegetésével, fagyos emlékeinkkel a képzeletünket hamar szabadon engedhetjük! Ha csak belegondolunk, hogy a -10 fokban állunk a szeles időben, máris jobban érezzük magunkat!