Blog cikkeink

Mire kell figyelni új paplan, párna vásárláskor?

Norbert
2020.03.08 17:15
Mire kell figyelni új paplan, párna vásárláskor?

Aranyszabály, amit egy toll,- vagy pehelytermék vásárlásakor meg kell nézni! 

Paplan, párna vásárlás előtt állsz, de nem tudod melyi lenne az ideális?!

Vannak a túlárazott paplanok, amelyek bőven 100 ezer felett repdesnek! Persze, mert van, aki azt gondolja, hogy a méregdrága a tuti!

Azonban nem "minden arany ami fénylik" a paplanok esetében sem! Nagyon fontos, hogy jól dönts, hiszen nem mindegy mire és mennyi költesz! Nem biztos, hogy a legdrágább paplan a számodra ideális!

Legfontosabb infó, ami a cimkékre vannak írva, mégpedig a PEHELYTARTALOM! Ez a legfontosabb, ami döntésben segítségre lehet! Legtöbb esetben (multiknál leginkább jellemző), hogy pehelypaplanként árulják a terméket, de a cimkére csak 5-10% pehely van írva! Persze, hogy pehelypaplan, hisz a törvény nem tiltja, hogy amiben néhány százalék már akad, arra rámondhatjuk, hogy pehely is! Azonban az igazság nem teljesen így van! Természetesen ehhez olcsón is juthatunk hozzá!

Ha igazi pehelypaplant szeretnél, akkor minimum 80% feletti pehelytartalommal kell rendelkeznie a töltetnek! Olyan, hogy 100% pehely nem létezik valójában, hiszen az osztályozás során a pehellyel megegyező súlyú nagyon finom tollak belekerülhetnek a pehelybe! Szabad szemmel alig vagy egyáltalán nem látni!

Minél magasabb a pehelytartalom, annál inkább mondhatjuk, hogy finomabb, pelyhesebb terméket vásásoltunk! Az ár természetesen ennek függvényében emelkedik, hiszen a pehely előállításához sok tollat kell feldolgozni és kezelni!

Sokszor fogásra is meg lehet állapítani, hogy az adott termék inkább tollasabb vagy magasabb pehelytartalommal bír!

A töltetek súlya cég és egyénfüggők! Erre is érdemes odafigyelni, azonban a magasabb pehelytartalmú termékekbe nem is kell sok töltet, hiszen a pehelynek a töltőereje nagyon magas!

Tetszett a cikk? Szólj hozzá, oszd meg!