Blog cikkeink

A párnák töltete is megér egy misét!

Norbert
2020.04.01 09:51
A párnák töltete is megér egy misét!

Kinek melyik párna fekszik jobban?

Legtöbb kérés a visszatérő vásárlóinktól, hogy egy picit puhábbra kérik a párnákat, amikor újra rendelnek! Természetesen megoldható, de hogy ez miért van?

Kezdjük ott, hogy nem kell kispórolni a tollat a párnából! Mi rendesen megtöltjük, ugyanakkor amit tudni érdemes, hogy mosott, steril tollal dolgozunk, ami ezért is tud érdekes lenni, mert a toll töltőereje megváltozik a mosástól! Kinyílik, nagyobb nyomással bír, mint alap esetben! Ezt nagyjából úgy kell elképzelni, hogy egy otthoni hagyományos régi nagypárna nagyjából 2-2,3 kg (ami még nincs agyonhasználva) töltettel a mosott toll esetén simán 1,3-1,5 kg töltettel helyettesíthető!

Na most beszéljünk a pehelytartalmakról, ami a párnákban van! 28-30% pehely 74-70% toll összeállítása! Ez ahogy az írásban is van közel 1/3 rész pehely és 2/3 rész toll összetétele! Ez esetben egy normál töltetű párna 1,5 kg nálunk (sok esetben máshol  kb. 1 kg)! Mi szeretjük, ha az a párna normálisan meg van töltve, azért is áruljuk úgy!

Következő töltet, a félpehely 56-60% pehely, 44-40% apró finom toll keverék! Ebben az esetben a finomabb érzés a párnán aludni, jobb a tapintása is valamelyest az előzőhöz képest, ugyanakkor nagyobb a töltőerő is. Emiatt kisebb töltettel is elérjük ugyanazt a hatást, tehát ebben az esetben a nagypárna csak 1,35 kg töltetre van megcsinálva! 

Nem akartam kihagyni természetesen a luxus párnát sem, ahol is 76% pehelyrész és 24% finom toll keveredik egymással! Nem tagadjuk, hogy az egyik legköltségesebb előállítani, de már ezt pehelynek is mondhatjuk, mert a tollat nem lehet benne érezni, annyira elveszik a pehelyben. A toll annyira finom, hogy sokszor az pehely osztályozása során a könnyedsége miatt is belekerül a pehelybe! Ez esetben egy nagypárna 1,1 kg töltettel is néha keményre sikerül, de mi nem akarjuk, hogy elégedetlen legyen bárki is!

Miért nem szoktunk tiszta pehelyből párnát készíteni (90-100%)? Mert azt érdemes tudni, hogy minél több pehelytartalom van egy párnában, azzal a melegsége is arányosan növekszik! Meleg a fejnek ugyanis, hiszen mint tudjuk a melegséget a pehely adja leginkább! A hegymászók is pehely hálózsákban mennek az Everestre, mert abban szinte egyáltalán nem fáznak, ugyanakkor nagyon könnyű!

Remélem tudtam segíteni! Tetszett a cikk? Oszd meg, vagy kommenteld!